De Boekfiets komt bij Kindcentrum de Stadstuin

Wethouder Jasper Bloem brengt met de boekfiets boeken bij de Stadstuin

Gemeente Zutphen stelt prachtige boekencollectie beschikbaar. 

De gemeente Zutphen heeft aan alle kinderopvangorganisaties in Warnsveld en Zutphen een prachtige collectie prentenboeken beschikbaar gesteld. Deze enorme collectie is in samenspraak met de pedagogisch professionals van elke locatie en met Maja van ‘Bij de Bieb’ samengesteld. Wij vinden het stimuleren van voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, erg belangrijk!  Wij waren dan ook erg blij met al die prachtige prentenboeken. De kinderen stonden de wethouder, die aankwam op de Boekfiets, al buiten op te wachten. Hij werd met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid ontvangen. Met elkaar hebben zij de pakjes uit de Boekfiets naar binnen gebracht. Daar heeft de wethouder de kinderen voorgelezen uit het SUPERGROTE prentenboek “Rupsje Nooit Genoeg”.

Voordat de wethouder is gaan voorlezen hebben de peuters met de wethouder één van de cadeautjes uitgepakt en daar kwam o.a. het prachtige boek van Eric Carle uit: Rupsje Nooit Genoeg: Een boek waar de kinderen ook nooit genoeg van krijgen! Bij de meeste peuters zagen we dan ook de herkenning en er werd enthousiast gereageerd toen de wethouder ook nog tijd had om het boek voor te lezen. De kinderen (en stiekem de wethouder ook) hebben volop genoten van het voorlezen. Nadat het boek uit was, mocht er door de kinderen nog een doos met boeken worden uitgepakt. Terwijl de wethouder koffie kreeg werden de boekjes door de kinderen al gretig in gebruik genomen.

Dank je wel Jasper Bloem (wethouder Jeugd) en Loes Schurink (beleidsmedewerker Jeugd) voor deze gezellige ochtend. Natuurlijk willen wij ook de medewerkers van Bij de Bieb enorm bedanken voor hun inzet. Wij gaan hier met de kinderen heel veel plezier aan beleven!

Deel het verhaal van KDV Kindernet

Deel het verhaal van KDV Kindernet