Kinderopvang, wat is dat?

Op onze kinderdagverblijven bieden we op werkdagen kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderen kunnen in principe terecht tussen 7.00 uur en 18.30 uur. Op verzoek kan verlengde opvang worden aangeboden. De kinderen worden in een vaste groep geplaatst met professionals die op vaste dagen werkzaam zijn.  Zo zien zij dagelijks hun vaste vriendjes en/of vriendinnetjes en hun pedagogisch professionals. Dat vinden wij bij Kindernet heel belangrijk.

Hoe verloopt een dag bij de kinderopvang?

Structuur is voor kleine kinderen van groot belang voor hun ontwikkeling. Daarom hebben de dagen bij Kindernet een vast ritme. De kinderen weten wat hen te wachten staat en dat geeft veiligheid. Omdat jonge kinderen gebaat zijn bij regelmaat, rust en ritme kennen we bij Kindernet specifieke baby-, dreumes-, en/of peutergroepen. Op sommige locaties kennen we een verticale groepssamenstelling. In deze groepen zitten kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar in één groep.  En…. natuurlijk maken wij van iedere dag een feestje!

Activiteiten, spelen en bewegen op een kinderdagverblijf

In onze groepsruimte is er voldoende ruimte en veel uitdagend spelmateriaal aanwezig, dit biedt kinderen de mogelijkheid om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. Elke dag gaan kinderen naar buiten om een frisse neus te halen en om de motorische ontwikkeling en creativiteit te stimuleren. Dit is een vast onderdeel van ons dagprogramma.

Lekker en veilig slapen

Elk kind heeft een vaste slaapplek. Voor de allerkleinsten zijn er slaapkamers met hoogslapers of (hang)wiegjes en maken wij gebruik van buitenbedjes. Buitenbedjes zijn de ideale manier om kleine kinderen veilig buiten te laten slapen. In de buitenlucht slapen kindjes meestal langer en dieper. Ook blijkt uit diverse onderzoeken dat kinderen minder last van een verkoudheid hebben als ze buiten slapen.

Peuteropvang, wat is dat?

Peuters in de leeftijd van 2 – 4 jaar bezoeken de voorschool, peuteropvang, peuterklas, peutergroep, VVE, vroegschoolse educatie, nul groep, peuterspeelzaal, peuterspelen… bij Kindernet is het gewoon allemaal hetzelfde: Spelend leren én vooral plezier hebben.

Voor het eerst naar de peuteropvang?

Voordat uw kind daadwerkelijk bij ons naar de peuteropvang gaat, organiseren we een kennismakingsmoment. Op deze ochtend leert uw kind de andere kinderen en de pedagogisch professionals kennen. Op deze manier raken u en uw kind bij ons gewend, voordat we echt gaan starten met de opvang.

Avontuur binnen structuur

Structuur is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom werken wij met een vast ritme, in de groep hangen dagritmeplaten waar kinderen kunnen zien wat er elke dag weer gaat gebeuren. Leren is ook experimenteren en zelf ontdekken. De beleving van de natuur en buiten spelen is voor ons een speerpunt. Spelen is leren, het aanbod van uitdagende activiteiten en duurzaam spelmateriaal maakt dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Voorschoolse educatie (VVE)

Naast de 52 weken peuteropvang bieden wij ook peuterspelen aan. Peuterspelen is een aanbod voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud en wordt alleen in de 40 schoolweken aangeboden. In de gemeente Deventer is het mogelijk om 46 weken opvang af te nemen.

 Voor peuters is voorschoolse educatie belangrijk. Vooral kinderen met een (taal) achterstand komen voor deze educatie in aanmerking en kunnen zij een goede start maken op de basisschool. Bij de voor- en vroegschoolse educatie wordt er volgens een peuterprogramma gewerkt, waarin specifieke ontwikkelingsgebieden aandacht krijgen.

Buitenschoolse opvang, wat is dat?

Buitenschoolse opvang (4-13 jaar, of BSO, is opvang voor kinderen die al naar de basisschool gaan. Deze vorm van opvang kan plaatsvinden voor schooltijd (voorschoolse opvang of VSO), na schooltijd (naschoolse opvang of NSO), op studiedagen van de school en in de schoolvakanties.

Hoe verloopt een BSO-middag?

Wij zien buitenschoolse opvang als ‘vrije tijd’ na een inspannende schooldag of in de vakantie. Alle kinderen worden door onze pedagogisch professionals bij school of in de klas opgehaald. De kinderen worden geplaatst in vaste groepen en zo zien ze elke dag hun vaste vriendjes en medewerkers.

Activiteiten, spelen en bewegen

Kinderen hebben bij alle activiteiten en speelmogelijkheden eigen keuze. Er worden elke dag diverse activiteiten aangeboden waar de kinderen uit kunnen kiezen. Wij zijn elke dag buiten om kinderen zoveel mogelijk te laten genieten van de natuur, van buitenactiviteiten en vrij spel met vriendjes en vriendinnetjes. De interactie tussen kinderen vinden we belangrijk, samen spelen, nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. Daarom hebben wij geen aanbod van televisie of computer.

In de schoolvakanties en tijdens de schoolvrije dagen bieden de professionals een bijzonder BSO programma aan. Wij maken hierbij gebruik van het activiteitenprogramma DoenKids. Een database met ontelbare activiteiten op gebied van sport & spel, natuur of kunst. Vakantie-opvang moet vooral leuk zijn en uitdagend!

Wat is flexibele opvang (0-13 jaar)

Heeft u een wisselend rooster of is er bij u sprake van een gevarieerde gezinsdynamiek? Dan is de flexibele kinderopvang van Kindernet ideaal. We bieden dit aan voor alle kinderen van 0-12 jaar. Onze flexibele opvang is altijd voor een dag of dagdeel (ochtend, middag of een dagdeel tijdens de vakantie). De mogelijkheden en de capaciteit voor flexibele opvang verschilt per locatie.

All-inclusive

We vinden het belangrijk om ouders zoveel als mogelijk te ontzorgen, daarom is onze opvang (bijna) all-inclusive. De luiers, fruit, de tussendoortjes en de broodmaaltijd zijn inbegrepen. Wij verzoeken ouders wel om flesvoeding en de groentehapjes mee te geven. Op sommige locaties bieden wij ook een warme maaltijd aan.

Nieuwsgierig geworden naar onze kinderopvang locaties?

Wilt u meer informatie over één van onze kinderopvangcentra? Neem dan contact met ons op (het woordje contact linken naar contact pagina). Heeft u liever direct een rondleiding? Vraag dan uw vrijblijvende rondleiding aan (het woordje rondleiding op de pagina verwijst naar rondleiding aanvraag pagina).

  • In Deventer en Colmschate bieden we op een viertal kinderdagverblijven, naast kinderdagopvang, ook peuteropvang en/of buitenschoolse opvang aan.
  • In Warnsveld verzorgen we naast kinderdagopvang, ook peuteropvang en buitenschoolse opvang. De andere locatie is gehuisvest in een basisschool en verzorgt peuteropvang en buitenschoolse opvang.
  • In Zutphen bieden, naast opvang op vaste dagen ook flexibele opvang aan op een kinderdagverblijf en verzorgen wij opvang op het AZC.
  • In Voorst (Bussloo) verzorgen wij op een basisschool de buitenschoolse opvang.
  • In het centrum van Aalten hebben we een kinderdagverblijf met alle opvangsoorten en halen we de kinderen op van verschillende scholen. Op de St. Jozefschool bieden we naast buitenschoolse opvang ook opvang aan voor kinderen van 0-4 jaar in een kinderdagverblijf.
  • In Doetinchem verzorgen we op vier verschillende locaties kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang aan. In Gaanderen werken we samen met basisschool Wis & Wierig aan de vorming van een Integraal Kindcentrum en bieden we opvang aan kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Ditzelfde doen we in Doetinchem met basisschool de Plattenburg.