Kinderopvang voor baby’s op asielzoekerscentrum

Kinderopvang voor baby’s op asielzoekerscentrum

Wij zijn trots op dit prachtige initiatief dat door iedereen wordt omarmd. Het is gestart met een droom met Chris Merkx, directeur a.i. AZC School Zutphen en uitgevoerd met ondersteuning van Toon Geluk, bestuursvoorzitter van Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang.

Over deze bijzondere kinderopvang zijn in middels berichten verschenen in verschillende kranten en media kanalen. Hieronder een kleine selectie.

Kindernet start met kinderopvang voor baby’s op asielzoekerscentrum.

ZUTPHEN – Kinderen die vanuit een asielzoekerscentrum naar de basisschool gaan, beginnen vaak met een taalachterstand. Door kinderopvang aan te bieden aan de allerkleinsten, hopen ze in Zutphen die achterstand te verkleinen. “De eerste duizend dagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind, zegt Selma Özkan, directeur van Kindernet.”

Bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) kunnen hun kinderen van 0 tot 2 jaar sinds de jaarwisseling een paar ochtenden in de week naar de kinderopvang brengen. Dit is mogelijk vanwege een subsidie van de gemeente Zutphen, die hier twee jaar 127.000 euro voor uittrekt.

Taalachterstand
“Het biedt de baby’s de mogelijkheid om Nederlands te leren begrijpen en te spreken, zodat ze zonder, of met minder taalachterstand kunnen instromen in de peuteropvang”, stelt de gemeente Zutphen.

Lees het hele artikel verder

Foto gemaakt door Jeroen Jazet, fotografie en video (copyright)
26 januari 2022

Deel het verhaal van KDV Kindernet

Foto gemaakt door Jeroen Jazet, fotografie en video (copyright)
26 januari 2022

Deel het verhaal van KDV Kindernet