De vijf collega’s van Kinderdagopvang Kindernet op avontuur

De vijf collega’s van Kinderdagopvang Kindernet op avontuur

Kinderdagopvang Kindernet op avontuur met de kinderopvang op Saba

Vrijdag 10 februari zijn 5 collega’s in alle vroegte vertrokken voor het uitwisselingsprogramma “Twinning BES(t)4Kids)” met de kinderopvang op Saba. De Twinning is opgezet zodat wij als organisaties en medewerkers van elkaar kunnen leren en omdat wij het beste willen voor kinderen. Bonaire (B) Eustatius (E) en Saba (S) zijn eilanden in het Nederlands Caraïbisch gebied. Kindernet is een van de Nederlandse kinderopvangorganisaties, die betrokken zijn bij het project.

In de zomer van 2021 gingen voor het eerst 2 medewerkers van Kindernet naar Saba en in de tussentijd zijn er al 4 groepen medewerkers en de managers vanuit Saba bij Kindernet en Weijdeland op bezoek geweest. De uitwisseling met Saba is nu in de afrondende fase en heeft ons allemaal veel energie en ideeën gegeven. Daarbij vertelden ouders op Saba, dat ook zij effecten zien van dit uitwisselingsprogramma. Iets waar wij best een beetje trots op zijn.

De komende twee weken helpt een van onze pedagogisch professionals met moestuinieren op het dagverblijf en de BSO. De vier anderen wisselen o.a. ervaringen uit over het communiceren met ouders (overdracht en 10-minuten-gesprekken), dagritme en interactie met kinderen.

Wij zien uit naar hun verhalen en foto’s die ze met ons delen via de social media van de locaties (Kaboutertuin, Lavendeltuin, Wis en Wierig en Belhameltje)  en het speciale Instagramprofiel Kindernet op Saba.

de vijf op avontuur met kinderopvang op Saba

Deel het verhaal van KDV Kindernet

Deel het verhaal van KDV Kindernet