Twinning with Saba

Twinning with Saba

Wij vertellen over de uitwisseling

Met dank aan Rilana…
(locatie de kaboutertuin – Warnsveld)

Het uitwisselingsproject was weer een groot succes! Van 24 september t/m 7 oktober waren Sheyla, Moraima en Gwen vanuit Saba op bezoek bij de Kaboutertuin en de Stadstuin. Het doel van deze 2 weken is vooral om van elkaar te leren. Dit is zeker gelukt. Zoals de dames zelf aan hebben gegeven, zijn de kinderen hier veel zelfstandiger in vergelijking met de kinderen op Saba. Ook hebben we onderling veel verhalen kunnen delen over hoe er gewerkt wordt op de groep of welke bijzondere situaties we zijn tegen gekomen in ons werk. Dit was heel interessant vanuit beide kanten. Ouderbetrokkenheid hier is veel groter als daar. Als je iets organiseert voor ouders en kinderen, komt er maar een handje vol ouders. Hier doen we echt ons best om te laten zien aan ouders waarom ze voor ons zouden kiezen, dat is daar niet van toepassing omdat ze maar 1 opvang hebben op het eiland. Op Saba eten ze warm tussen de middag en kennen ze natuurlijk alleen zomer (het herfstweer was wel even wennen). Alle dames hebben hun eigen buddy (een collega op de locatie die hen onder de vleugels neemt). Echter merk je daar als buddy weinig van, aangezien je als team hen samen begeleid. Ook is de taal geen probleem, aangezien Saba een Nederlands eiland is in het Caribisch gebied. Zij krijgen Nederlands op school en verstaan je dus goed. Nederlands praten met de kinderen gaat prima. De kinderen hebben genoten van de aanwezigheid van de dames. Al snel werden de dames uit Saba eerder begroet dan eigen pedagogisch medewerkers. Het afscheid was daarom ook heel bijzonder, want er werden hele dikke knuffels uitgedeeld en Sheyla, Moraima en Gwen hielden het niet droog. Het is echt een mooi project om op deze manier te leren van een andere opvang in een andere cultuur. Wanneer de uitwisseling de andere kant weer op gaat, zou ik het iedereen aanbevelen aangezien het zo’n mooie ervaring is.

Kinderopvang Kindernet - Twinning with Saba

Sheyla, Moraima en Gwen.

Our experience at kindernet was amazing. It taught us, so many different ways of doing things. The team work ,that was displayed was awesome. Everyone was aware of their duties and carried it out with a passion. We were amazed by, the incredible structure that the children had and the consistency of doing it. Working as a team, sharing ideas and responsibilities, help them to reach the institutions vision/ mission. What we loved the most was how every child was taught to be independent. We sincerely wish that the visit could have lasted longer maybe that is something that could be considered for the future. They made us feel very welcome so we would like to give a big thank you to everyone that was involved in the process.

Thanks aeverybody!
Sheyla, Moraima en Gwen.

Met dank aan Indra…
(locatie de Stadstuin – Zutphen)

De afgelopen twee weken hebben wij bezoek gehad van Gwen. Wij doen namelijk mee aan een uitwisselingsproject. Gwen komt uit Saba en werkt daar op een babygroep, daarom heeft zij bij ons meegekeken op de babygroep hoe wij te werk gaan. Zij heeft gewerkt aan opdrachten die ze heeft gekregen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen die zij weer mee kan nemen naar Saba. Gwen is erg goed met baby’s en weet snel hun vertrouwen te winnen. Ze vond het leuk om de baby’s een fruithapje of broodje te geven en ondertussen maakt zij veel contact met de baby. Dit was erg leuk om te zien. We hebben genoten van haar aanwezigheid en kijken uit naar het volgende uitwisselingsproject!

Deel het verhaal van KDV Kindernet

Deel het verhaal van KDV Kindernet