Kinderopvang
de Kleine Waaier

Kinderopvang
de Kleine Waaier

Kinderopvang de Kleine Waaier

De Kleine Waaier is gehuisvest op het terrein van het Zutphens Asielzoekerscentrum in Zutphen en verzorgt een professioneel kinderopvangaanbod voor kinderen van het AZC. Deze kinderen beginnen in Nederland met een taalachterstand. Om meer kansengelijkheid te creëren, verzorgen wij op deze unieke locatie professionele kinderopvang.

De kinderopvang locatie de Kleine Waaier bevindt zich in de basisschool de Waaier op het AZC-terrein, met twee groepen: één voor peuters van 2 tot 4 jaar en één voor baby’s en dreumesen. De peutergroep is vier ochtenden per week open en de baby-/dreumesgroep vier ochtenden en vier middagen per week. In de schoolvakanties is de locatie gesloten.

Baby’s/dreumesen kunnen (minimaal) twee dagdelen in de week naar de opvang, waardoor er plaats is voor 34 kinderen. De peuters krijgen een (versmald) VVE-aanbod aangeboden door bevlogen pedagogisch professionals, die hen de ruimte geven om te ontdekken, te spelen, gezond te eten en de beginselen van de Nederlandse taal te leren. Deze professionals worden bij hun werkzaamheden ondersteund door een groepshulp.

In contact met andere leeftijdsgenootjes ontwikkelen deze kinderen zich aan elkaar en leren zij spelenderwijs. De pedagogisch professionals stimuleren de kinderen Nederlands te spreken en zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen, onder andere met een speciaal VVE-programma.

Deze opvang is in samenwerking met de gemeente Zutphen, het COA en Stichting Archipel ontstaan. Archipel biedt primair onderwijs in de basisschool De Waaier op het AZC-terrein. Afstemming en verdieping van de samenwerking krijgt alle aandacht van de professionals van de basisschool en de kinderopvang.

Kinderdagverblijf De Bloementuin

Kinderdagverblijf

Gegevens KDV

Voorsterallee 1
7203 DN Zutphen

06-18228020
kleinewaaier@kdvkindernet.nl

LRK 268401202

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag: 

08.30 – 16:15
08.30 – 16:15
Gesloten
08.30 – 16:15
08.30 – 16.15
Gesloten
Gesloten

Gegevens KDV

Voorsterallee 1
7203 DN Zutphen

06-18228020
kleinewaaier@kdvkindernet.nl

LRK 268401202

 

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 16:15
Dinsdag: 08.30 – 16:15
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 08.30 – 16:15
Vrijdag: 08.30 – 16.15
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten 

Welkom ouders bij De Kleine Waaier

Ik ben Monique en werk als locatiemanager binnen de locaties in Zutphen en Bussloo (gemeente Voorst). Mijn doel is om, samen met de pedagogisch professionals, te zorgen voor een fijne opvang waar kinderen spelend kunnen leren en, in hun eigen tempo, zich kunnen ontwikkelen. Wij hebben een fijn professioneel betrokken team en vinden het belangrijk om een veilige en vertrouwde opvang te creëren waar medewerkers, ouders en vooral kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.

De Kleine Waaier bevindt zich in de Basisschool de Waaier op het AZC-terrein, met twee groepen: één voor peuters van 2 tot 4 jaar en één voor baby’s en dreumesen.

In het AZC is er voor de kinderen weinig ruimte om te spelen en er is weinig tot geen speelgoed. Bij De Kleine Waaier hebben we allerhande speelgoed en kinderen hebben hier bewegingsvrijheid. Er zijn genoeg activiteiten op het gebied van de algehele ontwikkeling en we bieden vooral structuur en veiligheid. Daarbij worden kinderen meegenomen in het Nederlandse ritme en starten we om 8.30 uur. De kinderopvang in het AZC is vooral bedoeld om kinderen de mogelijkheid te bieden om alvast kennis te maken met Nederlandse gewoonten en de Nederlandse taal. Daarom bieden wij ook een VVE programma aan voor de taalstimulering.

Ieder kind is uniek en ieder heeft een eigen talent. En ik vind het fijn om samen met het team, ouders en onze samenwerkingspartners hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Wij hopen u snel te ontmoeten. Kom gerust een keer langs voor een kop koffie!

Monique Pelgrim van KDV Kindernet
Locatiemanager
Monique