Buitenschoolse opvang
Natuur Avontuur in Doetinchem

Buitenschoolse opvang
Natuur Avontuur in Doetinchem

Plan een rondleiding

Nieuwsgierig geworden?
Plan gelijk een rondleiding in bij Buitenschoolse opvang Natuur Avontuur in Doetinchem

Plan een rondleiding

Nieuwsgierig geworden?
Plan gelijk een rondleiding in bij Buitenschoolse opvang Natuur Avontuur in Doetinchem

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang in Doetinchem; BSO Natuur Avontuur

BSO Natuur Avontuur locatie Kruisberg in Doetinchem biedt buitenschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Deze BSO heeft een uniek concept! Met de kinderen bewegen we door alle seizoenen heen in de natuur. Wij zijn dus zo veel mogelijk buiten; met goede kleding kun je immers in alle weersomstandigheden buiten spelen. Dit betekent bijvoorbeeld regen-  of skikleding bij regen of kou.

Op het Kruisbergterrein hebben wij de voormalige kapelruimte als binnen locatie en buiten een speelveld. Alleen bij gevaarlijk weer zijn we op de binnen locatie.

Wij vinden het belangrijk om de kinderen wegwijs te maken in de natuur. Wij zijn het hele jaar door buiten en spelen in op de ontwikkeling van de natuur. We bekijken de groei van kikkervisjes, leren over eetbare kruiden, gaan sleeën of glijden op het ijs en bewonderen de mooiste paddenstoelen. Wij leren kinderen om te gaan met risico’s, zoals bomenklimmen en spelen bij water. Iedere leeftijd heeft zijn eigen regels.

Wij geven de kinderen de ruimte om zelf tot spel te komen. Dit biedt kinderen de kans om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. Wij nemen geen speelgoed mee en maken ook geen gebruik van beeldschermen.

De kinderen worden van school gehaald om direct door te gaan naar verschillende natuurgebieden in Doetinchem. Goede kleding is hierbij belangrijk.

In de middag krijgen de kinderen van ons biologisch groente en fruit. Verder serveren wij water of verse thee. In de vakantieperiode koken we vaak op open vuur.

Het vaste en betrokken team van hoogopgeleide pedagogisch professionals staat elke dag voor je kind en voor je klaar. Graag vertellen wij je meer over de locatie, dus kom gerust langs voor een rondleiding.

Contactgegevens BSO Natuur Avontuur

De Kruisberg
Hogeslagweg 10
7009 CD Doetinchem

natuuravontuur@kdvkindernet.nl
06 254 214 56
Bij geen gehoor: 06 186 420 89

LRK: 467928897

Openingstijden 

Maandag t/m donderdag:

  • Schoolweken: 14.00 uur t/m 18.30 uur
  • Vakanties en studiedagen 7.00 uur t/m 18.30 uur
Welkom ouders bij BSO Natuur Avontuur

Wij halen de kinderen bij verschillende scholen in Doetinchem op met onze fiets.

Direct uit school gaan we naar een natuurgebied in Doetinchem. Wij spelen op diverse plekken in de natuur, maar wel altijd op een vaste plek in een bepaald gebied. Bekende terreinen zijn de Kruisbergse bossen, de Zumpe, Landgoed Hagen en de Christoffelstraat. Ook maken we gebruik van natuurspeelplekken zoals de Doetebol en park Overstege

Na het spelen op de natuurplek gaan we naar de locatie op het Kruisbergterrein waar ouders hun kind(eren) tussen 17.00 en 18.30 kunnen ophalen.

Locatie manager
Jolijn Nieuwenhuis
Wandelen bij de BSO Natuur Avontuur
Samen wandelen BSO Natuur Avontuur
Buiten spelen bij BSO Natuur Avontuur
“Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in een natuurlijke omgeving meer bewegen. Daarnaast ervaren kinderen op een natuurlijke speelplek een groter gevoel van vrijheid en neemt het vermogen om nieuwe dingen te ontdekken, zich te verwonderen en het ontwikkelen van creatief spel toe (De Baaij, 2008).”

Schrijf je kind
in bij
KDV Kindernet!